Loading

Store Bay 8 t/m 19 maart

Image

Store Bay 8 t/m 19 maart

Welcome to paradise! Witte stranden en palmbomen zoals ik ze nog niet eerder gezien heb. Als er ergens mooie plaatjes geschoten kunnen worden voor een reisbrochure van Tobago zal dit zonder twijfel the place to be zijn.

Met name Pigeon Point is erg mooi maar wel toeristisch. We betalen entree om het terrein op te mogen en ik huur voor de eerste keer in mijn leven een strandbedje. Kortom, we hangen een dagje de toerist uit en vieren vakantie samen met de Linde en Maaike Saadet.

Ook de Summerwind komen we weer tegen en een gezellige borrel op het strand van Store Bay sluit de dag af.

 

Op 12 maart vieren we de verjaardag van Carla. ’s Morgens worden we uitgenodigd voor de koffie en genieten we van heerlijke zelfgemaakte taart.

Van het cadeau dat Jacco en Jannie bedacht hebben mogen wij ook meegenieten. ’s Avonds eten we frietjes aan boord van de Maaike.

Wanneer we terug komen bij de Incentive willen we onze dinghy optakelen maar de val (lijn vanuit de mast in boottaal) zit vast. We takelen hem met een andere val omhoog en weten dat er morgen weer geklust moet worden.

Bij daglicht gaan we kijken wat het probleem is. Rik takelt me de mast is en Carla wordt ingeschakeld om me met een extra val te zekeren. Al snel is duidelijk wat het probleem is. In de top van de mast loopt de lijn door een blok met een wieltje en daar is de zaak klem komen te zitten waardoor het hele blok verbogen is en vervangen moet worden.

Het is een hele klus om de lijn weer los te krijgen in een mast die behoorlijk van links naar rechts zwiept. Uiteindelijk lukt het en wordt ik door Carla en Rik weer naar beneden gehaald.

Het blijkt dat we nog een ander blok aan boord hebben dat geschikt is dus niet veel later ga ik voor de tweede keer de mast in. Het nieuwe blok zit er binnen een mum van tijd op en de klus is geklaard.

 

We gaan nog één avondje op stap met Hans en Carla maar dan is het tijd om het anker op te halen en verder te gaan naar Union Island.