Loading

Cascais 27 en 28 september 2017

Een warm Nederlands welkom in Cascais!

Image

Cascais 27 en 28 september 2017

Bii aankomst in Cacais wappert het rood-wit-blauw in overvloed. Hans en Carla van de Linde staan al te zwaaien als we in de baai ons anker laten vallen en komen ’s avonds even langs om bij te kletsen. Ze komen niet aan boord voor een borreltje want de borrel op de Dingo is al begonnen. We hebben elkaar even niet gezien en dus veel te vertellen. Dan toch maar even één borreltje samen. Carla stuurt een berichtje naar de Dingo dat ze er zo aankomen. Ze krijgt een berichtje terug van Dirma dat ook wij welkom zijn voor de borrel aan boord van de Dingo. We bouwen onze dinghy (bijbootje) op en het hele gezelschap verplaatst zich naar de buren.

Aan boord van de Dingo is dan de bemanning van de Agape en de Quiset al aanwezig. Zo zitten we met 10 volwassenen in de kuip en 8 kinderen binnen aan boord van 1 boot! We leren de bemanning van de Dingo, Quiset en Agape kennen in deze gezellige drukte. Het avondeten schiet erbij in maar dat vinden we niet erg. Morgen kijken we wel verder.

Het oorspronkelijke plan om 1 dag in Cascais te blijven wijzigt naar 2 dagen omdat we na de eerste nacht nog helemaal niet aan de wal zijn geweest!

Op donderdag lopen we door het gezellige Cascais en doen wat boodschappen. We maken kennis met de Duitste bemanning van de Flow wanneer we Martin met zijn dinghy naar de kant zien roeien. We bieden hem een sleepje aan maar op dat moment houdt onze buitenboordmotor ermee op! Nu moeten we dus allebei naar de kant roeien. Martin vertelt dat zijn nieuwe buitenboordmotor hier gestolen is en dat hij aangifte gaat doen bij de politie. Hier schrikken we toch wel van en maken ons ook een beetje zorgen om ons eigen bootje. Gelukkig ligt ons bootje met motor nog netjes op z’n plek wanneer we na een avond in Cascais terug gaan naar de kade. Het motortje start ook weer en we hoeven niet te roeien. Waarschijnlijk is er wat vuil in het motortje gekomen waardoor deze af en toe afslaat en moet alles een keer goed schoongemaakt worden. Hier hebben we vanavond geen zin meer in dus dit klusje bewaren we voor een volgende keer.