Loading

Sanxenxo 6 september 2017

Sanxenxo 6 september 2017

Het plan was om hier voor anker te gaan maar dat blijkt in de praktijk niet zo handig op dit moment. We wijken daarom uit naar de haven van Sanxenxo en komen terecht in een haven vol gigantische motorjachten. Het is een modern plaatsje en erg toeristisch waardoor wij ons hier toch niet echt thuis voelen. De haven is behoorlijk duur en je krijgt weinig waar voor je geld. De haven is alles behalve gezellig, de sanitaire voorzieningen zijn niet erg geweldig en het wifi-netwerk werkt niet. Ik neem een douche maar door de geweldige manier waarop de douchekop bevestigd is vliegt deze opeens richting het plafond waardoor het water over de deur richting de muur vliegt. Dan maar met 1 hand je haar proberen te wassen en met de ander de douchekop vasthouden.

’s Avonds lopen we een rondje en komen terecht in kleine bar waar we onszelf trakteren op een biertje. In Spanje is het gebruikelijk dat je een hapje krijgt wanneer je een drankje bestelt. Deze gewoonte mag wat ons betreft best overgenomen worden door de Nederlanders! Hier krijgen we een soort gebakken aardappeltjes met saus en Pimientos de Padron.

 

Pimientos de Padron zijn kleine groene milde pepertjes waar ik inmiddels de smaak van te pakken heb. Ze worden gebakken in olijfolie en daarna bestrooid met grof gemalen zout. Het is niet geheel zonder risico want ongeveer 1 op de 100 pepertjes is pittiger dan de rest. Deze ben ik overigens tot nu toe nog niet tegengekomen.