Loading

Chatham Bay 24 en 25 maart 2018

Union Island

Image

Chatham Bay 24 en 25 maart 2018

Chatham Bay is een stuk rustiger als Clifton en soms zien we een schilpad zijn koppie boven water steken vlak naast de boot. Wij springen van boord en zwemmen naar de rotsen om te kijken of hier wat visjes te zien zijn. Het lijkt alsof het zicht slecht is maar opeens zien we een muur van kleine visjes. We zwemmen tussen een reusachtige school en voelen ons als een vis in het water.

Op het strand is de Shark Attack bar van James te vinden. Samen met de Maaike Saadet genieten we van gevaarlijke rum-punches en een heerlijke barbecue. We eten voor het eerst red snapper en die is ontzettend lekker.  

James, de uitbater van het restaurant, is heel relaxed. Onder het genot van een jointje staat hij achter de bbq en tovert de meest verrukkelijke gerechten op tafel. Het restaurant is niet voorzien van elektriciteit dus wanneer het begint te schemeren worden er doorgezaagde jerrycans met kaarsen erin neergezet wat zorgt voor een gezellig sfeertje.

James vertelt ons dat er veranderingen op komst zijn en hij zijn restaurantje waarschijnlijk moet gaan sluiten. De overheid heeft besloten om de baai te verkopen aan een vermogend persoon en het is onduidelijk hoe de toekomst eruit gaat zien. Wij kunnen alleen maar hopen dat de charme van dit mooie plekje behouden blijft.