Loading

East Lemmon Cays 25 t/m 29 januari 2019

San Blas Islands

Image

East Lemmon Cays 25 t/m 29 januari 2019

De twee Kesselse boten zeilen gebroederlijk naast elkaar naar de volgende paradijselijke bestemming. Het lijkt wel IJsselmeer zeilen zo beschut achter het rif, maar dan in tropische setting met bijbehorende temperaturen. Met een lekker windje en dolfijnen voor de boeg is het genieten en worden er mooie foto’s van elkaars boten gemaakt.

 

Rafiki met een dolfijn voor de boeg

 

We komen aan bij de East Lemmon Cays, een groepje eilanden met er tussenin een ankerplek. De kuna indianen komen met houten bootjes genaamd ulu’s langzij om mola’s te verkopen. Een mola bestaat uit verschillende lagen stof waarop met de hand figuren worden gestikt en uitgeknipt. We kiezen een mooi exemplaar uit als herinnering aan de San Blas.

 

Er is op een van de eilandjes zelfs een bar te vinden en we kunnen uiteraard niet verder voordat hier een avondje doorgebracht is. Het is erg gezellig met een bont gezelschap met zeilers uit alle windstreken. Raar maar waar, we komen uitgerekend op deze plek de Nederlandse actrice Jennifer Hoffman, bekend van series als Dokter Tinus en De Luizenmoeder, tegen die tijdens haar vakantie met een catamaran van de San Blas onderweg is naar Colombia. Ze keek uiteraard heel verbaasd toen ze door Loud in het Nederlands aangesproken werd maar we maken met z’n allen een gezellig praatje.

 

Aan het einde van de avond stappen we “met de tesse vol” in de dinghy en slapen die nacht als roosjes.