Loading

Ao Chalong – Phuket (1) 30 november t/m 6 december 2022

Image

Ao Chalong – Phuket (1) 30 november t/m 6 december 2022

De grote witte boeddha zit statig op de top van de heuvel en wijst ons de weg naar Phuket. De baai van Chalong is groot en ligt vol met zeilboten. We liggen nog niet goed en wel voor anker en gaan aan wal om een scooter te huren. We kunnen niet wachten om hier rond te gaan kijken.

Op een feloranje motorscooter gaan we de berg op richting de boeddha en komen onderweg olifanten tegen. Een beetje zielig want ze zitten aan de ketting of hebben een stoeltje op hun rug. Alles om de toeristen te amuseren maar wij doen hier niet aan mee.

Arme olifant aan de ketting

Boven op de berg besef ik me dat ik in een korte broek rondloop en dat is natuurlijk niet gepast in een tempel; beginnersfoutje. Bij de ingang kan gelukkig door dommeriken zoals ik voor 3 euro een omslagdoek gekocht worden. Ik krijg een mooi exemplaar met olifantjes erop. De boeddha is indrukwekkend groot en monniken lopen er al biddend rond omheen. Kleinere gouden boeddha beelden versieren de plaats rond de grote witte marmeren boeddha.

De grote Boeddha van Phuket

Uitzicht vanuit de grote Boeddha

Rondom staat gouden beelden 

Binnen in de tempel

In de dagen die volgen rijden we iedere dag even rond met de scooter en bezoeken onder andere Old Phuket Town en eten iedere dag buiten de deur. Dat kan hier namelijk al voor zo'n 2 euro per persoon en het eten is ook nog eens verrukkelijk. Het bevalt ons hier wel. Het is af en toe wel een verrassing wat ons voorgeschoteld wordt het Thaise schrift hebben we nog niet echt kunnen ontcijferen.

Old Phuket Town

Dit soort scooters met zijspannen zijn heel gebruikelijk en worden vaak heel vol geladen. 

Even iets uitkiezen om te eten...

De menukaart ontcijferen is op bepaalde plaatsen wel een dingetje..

We leven hier trouwens ook in totaal ander jaar. In de boeddhistische jaartelling die hier gebruikt wordt is het 543 jaar later dan in onze telling en dus 2565 in plaats van 2022!

Op zaterdag leveren we ons oranje racemonster weer in en nemen een taxi naar de andere kant van Phuket Island. Het beroemde nachtleven van Bangla Road kunnen we uiteraard niet overslaan nu we toch hier zijn. Enorme bars en discotheken vol toeristen en de kenmerkende dames en ladyboys die op de tafels dansen en op straat mensen verleiden om met hen mee te gaan voor een drankje, of iets anders...

De beroemde uitgaansstraat Bangla Road

Het beroemde streetfood in Thailand. Heerlijk en spotgoedkoop!

Cannabis, tegenwoordig ook vrij verkrijgbaar in Thailand. De coffeeshops zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten. 

Het is erg druk op Bangla Road.

Een van de vele bars 

Als het donker is klimmen de dames (of ladyboys?!) de bar op

De verpleegsterbar

 

Er zijn ook mooie discotheken waar het iets beschaafder blijft.

Overal wordt reclame gemaakt voor de zogeheten pingpongshows. We zijn gaan kijken maar doen verder geen uitspraken. No video, No photo werd er tijdens de show iedere twee minuten omgeroepen. Laten we zeggen dat we weer een ervaring rijker zijn en dat onze monden openvielen van verbazing.

Na deze overload aan uitgaansmogelijkheden en roadtrips door het drukke verkeer vinden we het welletjes en besluiten het anker op te halen en de rust op te zoeken. Plaatjes van puntige eilanden met verborgen grotten en verlaten lagunes doen me al weken verlangen naar een uitstapje naar Phang Nga Bay. Het weer ziet er niet geweldig uit maar mijn wil is op dit moment sterker en schipper Rik gaat overstag. We zetten koers naar het eiland Koh Hong!