Loading
Image

Waterland (2) 26 t/m 31 januari 2018

Na terugkomst uit JawJaw is het voor Bart alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Aan boord van de Incentive gaat de afscheidsborrel door tot in de kleine uurtjes. Dan is het moment aangebroken dat de spullen ingepakt worden en we naar het vliegveld vertrekken. Na 5 weken met z’n drieën geweest te zijn moet ik toch even een traantje wegpinken wanneer Bart op het vliegtuig stapt. Zoals eerder gezegd is afscheid nemen niet mijn sterkste kant. We hebben een fantastische tijd gehad en ik wil Bart nogmaals bedanken voor alle gezelligheid en hulp.

Het voelt even vreemd wanneer we weer aan boord zijn en het kost me een paar dagen om weer in het “normale ritme” te komen.

Van de Summerwind krijgen we een uitnodiging om donderdag in Domburg te komen barbecueën. We gaan nog een dagje naar Paramaribo, doen boodschappen, ruimen de boot op, doen de was en vullen de watertank. Omdat we nu nog aan de steiger liggen en dus ook water van de kant kunnen pakken is dit gemakkelijker dan wanneer we voor anker of aan een mooring liggen.

We maken kennis met Jim en Helen van de Gaia die al 20 jaar met hun zeilboot aan het reizen zijn en de hele wereld rond zijn geweest. Het is altijd leuk en interessant om met zo’n ervaren mensen te praten.

Met Dimitris van de Dream probeer ik nog wat gitaar te spelen onder de palmbomen. Op Lanzarote heb ik een akoestische gitaar gekocht maar ik bak er nog niet heel veel van. De jamsessie bestaat eigenlijk uit het gitaarspel van Dimitris en ik probeer 1 op de 10 akkoorden raak te slaan. Ondanks dat is het een hele leuke laatste middag in Waterland.