Loading

Weymouth 10 t/m 12 augustus 2017

Image

Weymouth 10 t/m 12 augustus 2017

Het is net alsof de zuidkust van Engeland steeds mooier wordt naar mate je steeds verder naar het westen gaat. Wanneer we the Needles aan het puntje van Isle of Wight gepasseerd hebben is het net alsof de vrijheid je tegemoet komt.

The Needles

Opeens is het heel rustig op het water en zie je veel minder zeilboten. Aan bakboord is alleen maar water en aan stuurboord zie je de prachtige kliffen die bedekt zijn met een groene deken.

De zon schijnt en we genieten van deze prachtige dag. Omdat het zo rustig is op het water hebben we de mogelijkheid om even bij Lulworth Cove te gaan kijken. Deze kleine inham in de kliffen lijkt een beetje op een krater en is erg bijzonder om te zien. Er is een mogelijkheid om hier voor anker te gaan maar aangezien het er behoorlijk druk is en er de komende dagen meer wind wordt voorspeld besluiten we toch maar naar de haven te gaan.

Incentive in Lulworth Cove

Ik loop naar het havengebouw om even de was in de wasmachine te gooien en raak daar aan de praat met een mede-zeiler. Patrick Grant heeft de hele wereld per zeilboot verkend en kan hier prachtige verhalen over vertellen. Uiteindelijk krijgen we van hem nog een set digitale kaarten waar we erg dankbaar voor zijn. Ook maken we kennis met Sebastiaan van de Dutch. Ze hebben eerder al een grote reis gemaakt en zijn nu op weg naar Canada. Op 11 augustus vertrekken ze vanuit Weymouth om de golf van Biskaje over te steken naar Spanje. We zijn stiekem wel een beetje jaloers dat zij van hieruit al de oversteek gaan maken en het begint bij ons ook wel een beetje te kriebelen. Er zijn echter nog een aantal zaken die geregeld moeten worden voordat wij koers kunnen zetten naar Spanje.