Loading

Eastbourne 1 t/m 4 augustus 2017

Image

Eastbourne 1 t/m 4 augustus 2017

Vanuit Dover gaat de reis verder richting Eastbourne. Dit is voor ons de eerste nieuwe haven omdat we in het verleden nog nooit westelijker dan Dover zijn geweest. De snelheid zit er goed in maar ondanks dat weet ik toch nog een makreel te vangen. De sluis bij Eastbourne is best bijzonder omdat er drijvende steigers in de sluis zijn gemaakt. Dit maakt het aanleggen erg gemakkelijk maar je moet er wel voor zorgen dat je lijntjes goed vast zitten. Bij een groot getijdenverschil laten ze de sluis namelijk behoorlijk snel vol of leeg lopen.

In Eastbourne ligt een grote supermarkt dichtbij dus we slaan voor een klein leger proviand in. Nadat we alles aan boord netjes opgeborgen hebben ga ik aan de slag met het bereiden van mijn vers gevangen makreel. Voor vertrek heb ik een kleine rookoven aangeschaft die ik heel graag uit wilde proberen. Dit is dus de ideale gelegenheid! Gisteren heb ik ter voorbereiding de vis in een pekelbadje gelegd en vanmorgen heb ik hem buiten opgehangen om te drogen. De makreel gaat in het oventje dat ik in onze kombuis op het vuur zet. Na een half uurtje wachten mag het resultaat er wezen! De vis is super mals en lekker van smaak. Het nadeel van deze hele operatie is wel dat de boot nog drie dagen naar gerookte vis ruikt en dat het behoorlijk wat rommel veroorzaakt. Op aanraden van Rik is dit dan ook de eerste en meteen de laatste keer dat ik binnen een visje rook. De volgende keer zal ik het toch buiten moeten doen.

Nadat het woensdag de hele dag geregend heeft kunnen we donderdag eindelijk een stukje gaan wandelen. Eastbourne heeft een redelijk nieuwe jachthaven die door veel zeilers bezocht wordt om de tocht van Dover tot Brighton (zo'n 70 mijl) in twee etappes te verdelen. We lopen tot de pier van Eastbourne en maken nog een klein rondje door de stad. Het valt ons op dat de stad met zijn vele bloemenperken er mooi en verzorgd uit ziet.

Op donderdagavond moeten onze Oranje Leeuwinnen de halve finale spelen tegen Engeland. Een hele Nederlandse delegatie verzamelt zich in de haven en gewapend met de Nederlandse vlag trekt de hele stoet richting de pub. De dames spelen een voortreffelijke wedstrijd en de 3-0 overwinning wordt uitgebreid gevierd. Na de wedstrijd worden de weesvoorspellingen bekeken en het is twijfelachtig of we morgen weer verder kunnen. Uiteindelijk blijven we nog een dag extra in Eastbourne maar zaterdag gaan we een poging doen om weer een stukje dichter bij Isle of Wight te komen.