Loading

Morro Jable 16 en 17 november 2017

Fuerteventura

Image

Morro Jable 16 en 17 november 2017

Het is 05.30uur en ik zit buiten de boel een beetje in de gaten te houden. Gisterenavond kwamen we aan en kregen we een plekje toegewezen in de haven. Daar lagen we prima totdat we weggestuurd werden door degene die beweerde de vast ligplaatshouder te zijn. Overigens was de man niet erg vriendelijk. Twee boxen verder was nog een plekje waar we toen maar zijn gaan liggen. Rik overlegt met de security en hij verzekert ons dat we op dit plekje kunnen blijven liggen vannacht. We zitten na het eten met z’n tweeën wat muziek te luisteren wanneer we weer iemand horen roepen. Dit keer liggen we blijkbaar op de plek van een lokale visser en weer moeten we weg. Ik roep het havenkantoor op via de marifoon maar omdat de man aan de andere kant van de lijn geen Engels spreekt verloopt het gesprek erg moeizaam. Het is inmiddels donker wanneer we opnieuw de lijnen losmaken en zien iemand met een zaklamp bij de kademuur staan. We varen naar hem toe en worden geïnstrueerd hier aan te leggen. Een plek die verre van ideaal is. In de kademuur zit een vervelende rand die nog wel eens voor problemen kan zorgen bij laagwater omdat wij onze zonnepanelen aan de zijkant van de boot hebben hangen. We knopen alle stootwillen die we hebben aan de reling en zorgen ervoor dat onze lijnen naar de kant lang genoeg zijn. Om 06.30uur is het laagwater dus we moeten voldoende ruimte hebben om te kunnen zakken.

Om 05.15uur schrik ik wakker van een geluid en we schieten allebei uit bed. Het geluid wordt veroorzaakt doordat een van de autobanden die aan de kademuur hangen tegen een van de zonnepanelen aan komt. We verplaatsen wat stootwillen zodat we niet meer zo dicht bij de muur kunnen komen. Rik gaat terug naar bed maar ik vertrouw het niet helemaal en ben inmiddels toch klaarwakker dus ik blijf buiten zitten en houd in de gaten of we niet tegen de kant aan komen.

De eerste vissers vertrekken alweer en de rij voor de ferry staat ook al klaar. Het is dus niet bepaald rustig en stil. Gelukkig krijgen we vroeg in de ochtend door de havenmeester een plek in de haven toegewezen en is de rust wedergekeerd.

Achteraf blijkt onze ellende mee te vallen in vergelijking met hetgeen de Fastus is overkomen. Ze kwamen na ons de haven binnen en zijn naar een steiger buiten de haven gestuurd. Daar blijkt vannacht een rat aan boord te zijn gekropen! Er is al van alles aangevreten en John gaat op zoek naar rattengif om zo weer van het beest af te komen.

We blijven nog een dag in Morro Jable en varen dan door naar Las Palmas om vanuit de ankerbaai de ARC te kunnen zien vertrekken. De haven van Morro Jable is niet erg bijzonder en het plaatsje zelf is ontzettend toeristisch en volgebouwd met resorts. Niet echt ons ding dus. We lopen nog langs de schilpaddenopvang bij de haven waar gewonde schilpadden verzorgd worden en mensen zich inzetten om de populatie wilde loggerhead schildpadden te vergroten.

’s Avonds gaan we vroeg te kooi want morgen gaan we bij het eerste daglicht snel weg hier!