Loading

Ao Chalong 4 t/m 14 januari 2023

Klaar voor de start?

Image

Ao Chalong 4 t/m 14 januari 2023

Een nieuw jaar en een nieuw hoofdstuk is aangebroken. Europa is en lijkt nog ontzettend ver weg maar als alles goed verloopt zullen we er over een maand of vier al aankomen. Tot in Europa zullen er weinig middelen en mogelijkheden zijn om reparaties uit te voeren dus zelfvoorzienend zijn is een groot goed. We bereiden ons zo goed mogelijk voor en genieten tegelijkertijd nog even van het prachtige Thailand waar we toch wel een beetje verliefd op zijn geworden.

De afgelopen weken is de te volgen route en onze volgende bestemming regelmatig onderwerp van gesprek geweest. Het oorspronkelijke plan was om rechtstreeks naar de Malediven te varen. Een tussenstop in Sri Lanka hadden we door de economische en politieke situatie niet overwogen maar lijkt nu toch een mogelijke optie. Ook de mogelijkheid om naar India te varen wordt helemaal uitgeplozen omdat ons dit ook een prachtige bestemming lijkt. De route naar India brengt echter een behoorlijke omweg met zich mee en eigenlijk hebben we ook te weinig tijd om een rondreis te maken door dit enorme land. Sri Lanka is een stuk kleiner maar zeker niet minder divers waardoor het voor ons een aantrekkelijke optie is.

We zijn al een tijdje in contact met Jan Kerkhofs die in Sri Lanka woont en een bedrijf runt dat rondreizen organiseert. Hij weet ons uiteindelijk te overtuigen om Sri Lanka te bezoeken en zo wordt de koers uitgezet naar Trincomalee in het noordoosten van Sri Lanka. Opeens hebben we een rondreis van ruim een week in het vooruitzicht in een bijzonder land dat we allebei graag willen bezoeken.

 We rijden in de laatste week voor vertrek het eiland rond om allerlei onderdelen en boodschappen aan boord te slepen maar dan zijn we er echt klaar voor. Het weer ziet er redelijk goed uit en samen met het groepje zeilers dat allemaal dezelfde richting op gaat vieren we de laatste avond in de bar die zo'n beetje onze stamkroeg is geworden en we kijken allemaal uit naar het avontuur dat weer voor ons ligt.

We brengen onze buiskap naar de zeilmaker ter reparatie. Ze moeten vast nog een beetje in de kerststemming zijn geweest want de aardige man die ons te woord staat legt uit dat het zo'n kleine moeite was om de losse naad te repareren dat we er niet eens voor hoeven te betalen! Rolly Tasker bedankt! 10 punten voor de service!

We genieten nog even van al de lekkere snacks die hier op straat verkocht worden.

En brengen uiteraard ook nog een bezoekje aan de night market voordat we vertrekken

De gasflessen worden gevuld

En in "local style" per scooter terug gebracht naar de boot

De dieseltank en jerrycans worden gevuld bij deze bijzondere tanksteiger

En we nemen afscheid van Bum, de leukste barvrouw van Thailand!

Incentive is er klaar voor en wij zijn er klaar voor. Op naar Sri Lanka!