Loading

De Koopmanskreek 6 en 7 februari 2018

In the jungle, the mighty jungle!

Image

De Koopmanskreek 6 en 7 februari 2018

Via de Commewijne varen we de Cottica rivier op. Langs de oevers zijn de overblijfselen van de plantages goed zichtbaar. Sommige gebouwen zijn mooi opgeknapt maar in de meeste gevallen heeft de jungle het terrein terug veroverd.

Regelmatig vliegen er ara’s over en we zien zelfs een toekan!

 

’s Middags komen we aan op de Koopmanskreek en vinden een prachtig (maar redelijk krap) plekje op de kreek waar we ons anker laten zakken.

Na het eten hoor ik iemand buiten ontzettend boeren en Rik krijgt uiteraard de schuld. Hoewel dit meestal terecht is blijkt hij dit keer onschuldig. Er zitten een aantal otters vlak bij de boot en die maken een geluid wat misschien nog het beste te omschrijven als een combinatie tussen boeren en snurken. Rik weet nog een mooie foto te schieten van één van de beestjes.

 

Op het moment dat het tij kentert en de boot begint te draaien komen we wel heel dicht in de buurt van de struiken. Wanneer we van alles zien bewegen en horen kraken besluiten we toch maar een nieuw ankerplekje wat verder op de rivier te zoeken.

Om acht uur ’s avonds wens ik Rik proficiat waarop hij mij heel vreemd aankijkt. “Ik ben morgen pas jarig hoor” zegt hij. Hij heeft er even niet aan gedacht dat het in Nederland vier uur later, en dus middernacht is. Ik haal de in aluminiumfolie verpakte kadootjes uit hun schuilplaats en we maken een biertje open. Gelukkig vallen de kadootjes in de smaak en Rik is erg blij met het zelfgemaakte gastenvlaggetje van Trinidad en Tobago.

De volgende dag komen ook de Linde en de Maaike Saadet aan bij de Koopmanskreek. De Maaike Saadet laat het anker zakken en de Linde knoopt langszij vast. Wij worden ook uitgenodigd om ons bij het drijvende eiland te voegen en zo knopen wij langszij de Linde vast. Djogo, de kat van de Linde, vindt het allemaal erg interessant en komt regelmatig even een kijkje nemen bij ons aan boord.

We maken kennis met Jacco, Jannie, Willem en Manon en worden meteen uitgenodigd voor het avondeten.

Met Hans en Carla gaan we eerst nog even op expeditie op de kreek en zien net voordat we terug bij de boten zijn een luiaard in de boom!

 

 

Het is erg gezellig aan boord van de Maaike Saadet en tot onze grote vreugde staan er niet veel later frietjes en frikadellen speciaal op tafel!

Wie had dat nou gedacht, de verjaardag van Rik in een Koopmans op de Koopmanskreek in Suriname met lieve vrienden en heerlijk eten! Een verjaardag om nooit te vergeten!