Loading

Sesimbra 29 september t/m 1 oktober 2017

De Linde op bezoek en een bezoek aan Lissabon

Image

Sesimbra 29 september t/m 1 oktober 2017

In Sesimbra is het de hoogste tijd voor de was! Omdat het gebruik van de wasmachine 5 euro per keer kost besluit ik om alles op de hand te doen. Dit is een behoorlijke klus waar ik de hele ochtend en het grootste gedeelte van de middag mee bezig ben. Maar dan is wel alles klaar.

De boot is weer netjes op orde en morgen staat een bezoek aan Lissabon gepland. Vanuit Sesimbra kun je gemakkelijk met bus een dagje naar Lissabon. Gek genoeg hebben we getwijfeld of we de hoofdstad van Portugal wel wilden bezoeken. We zijn na een aantal dagen in Porto het stadsleven eigenlijk wel een beetje moe. Ok, we zijn gewoon verwend doordat we al zo veel mooie plekken hebben gezien. Het feit dat we er achteraf spijt van zullen krijgen als we niet naar Lissabon gaan doet ons besluiten om toch wel te gaan.

Na een ritje met bus en metro staan we midden in de stad. Lissabon is een stuk groter dan Porto en het is aan te raden om vooraf een soort plan te maken van wat je graag wil zien. Het is echt te groot om zomaar wat rond te dolen. Wij starten onze dag in Baixa Pombalina (de benedenstad) bij de Elevador de Santa Justa, een bijzondere lift die je van de benedenstad naar de wijk Bairro Alto brengt.

 

Omdat er een enorme rij bij de lift staat besluiten we om door te lopen naar het Praça do Comércio, een groot plein aan de Taag.

 

Het schijnt er leuk te zijn om met Tram 28 een rondje door Lissabon te maken maar wij besluiten om voorlopig te lopen naar de wijk Alfama. Hier bezoeken we de Kathedraal van Lissabon en lopen we over een leuke rommelmarkt en door kleine straatjes.

Met de metro en trein gaan we verder naar Belém; een voorstad van Lissabon. Deze wijk staat onder andere bekend om zijn Pastéis de Belém en deze moeten we uiteraard even proeven. Het is eigenlijk een soort bladerdeegbakje gevuld met crème brulée en bestrooid met suiker en kaneel. Voor een winkel waar een groot bord “Pastéis de Belém” hangt, staat een hele rij toeristen in de rij. We zijn niet van plan om een uur te wachten voor een taartje en proberen het bij een winkel even verderop. Hier is niemand en verkopen ze de Pastéis ook! Het is zo lekker dat we nog een tweede ronde bestellen voordat we verder lopen langs het Mosteiro de Jerónimos (klooster) en de Torre de Belém. Deze toren is een verdedigingstoren aan de oevers van de Taag.

 

Voor we terug gaan naar het centrum bezoeken we nog het Padrão dos Descobrimentos. Dit monument is gebouwd ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers die in de 15e en 16e eeuw de wereld hebben verkend.

 

We besluiten te lopen naar het Bairro Alto wat achteraf een wandeling bleek te zijn van zo’n 10 kilometer. Hier slenteren we nog wat rond voordat we terug gaan naar de bus die ons naar Sesimbra zal brengen. We hebben vandaag ons wandelrecord weer verbroken want we hebben maarliefst 25km (en 57 verdiepingen) gelopen!

Omdat de entree voor de meeste bezienswaardigheden en musea best prijzig was hebben we eigenlijk de hele dag rondgelopen en alles vanaf de buitenkant bekeken. Hierdoor hebben we in een korte tijd wel erg veel kunnen zien. Het is zeker de moeite waard geweest om toch Lissabon te bezoeken!

  

De volgende dag is ook de Linde is in Sesimbra aangekomen en we spreken af voor een borrel aan boord van de Incentive. Omdat er voor iedere steiger aparte pasjes zijn haal ik Hans en Carla op bij het havengebouw. Ze staan al klaar met een rugzak waar een stokbrood uit steekt. Dat belooft weer een gezellige avond te worden. Wanneer er een borrel georganiseerd wordt neemt iedereen altijd wat lekkers mee en zo staat de kuiptafel vol met hapjes en drankjes. Zeilers onder elkaar hebben altijd wel wat te bespreken over de boot, nieuwe bestemmingen, ervaringen en ga zo maar door. Vanavond is geen uitzondering en we kletsen heel wat af. Wanneer de biervoorraad op is maken we nog een flesje rosé open. Als ook deze leeg is wordt het toch tijd om te gaan slapen. Hans en Carla blijven nog even in Sesimbra maar wij willen morgen weer door naar Sines.