Loading

Rodney Bay 4 april 2018

Image

Rodney Bay 4 april 2018

We gaan vanuit Bequia verder naar Martinique maar maken een tussenstop op St Lucia voor de nacht. Rik haalt om 04.30uur het anker op in zijn onderbroek. Hij besluit gedurende de dag niet meer van tenue te wisselen. Het nieuwe visaas wordt uitgeprobeerd en Rik haalt nog twee extra hengels tevoorschijn. Hij is vastbesloten om vandaag een vis te vangen. De laatste maanden hebben we geen enkel succes gehad en we hebben wel zin in een vers visje bij het diner.

Met mijn sleeplijn en Rik zijn hengels lijken we meer op een viskotter dan een zeilboot. Bij de opstelling van al die lijnen heb ik een beetje mijn bedenkingen maar volgens Rik kan het absoluut geen kwaad.

En jawel hoor, een half uur later hebben we beet. Geen vis, maar twee van de drie lijnen hebben elkaar gevangen en zitten gigantisch in de knoop. Een uur later hebben we eindelijk alles ontward en is Rik klaar met vissen. Ik doe de rest van de dag nog een poging met één sleeplijn maar helaas geen vis op het menu vanavond.

We krijgen wel nog even bezoek van een groepje dolfijnen die vrolijk voor de boeg uit springen.

 

Aan het einde van de middag komen we aan in Rodney Bay op St Lucia waar we een nachtje (illegaal) voor anker gaan. Vlak voor de baai zien we een grote zwarte rug uit het water verschijnen. Een walvis! Het dier is enorm groot en laat zich maar heel even zien voordat hij weer onder water verdwijnt. Wat een prachtig gezicht en wat een mooie afsluiting van deze dag!