Loading

Cayo Campos 9 en 10 mei 2019

Image

Cayo Campos 9 en 10 mei 2019

Er is nauwelijks wind maar onze halfwinder trekt ons met zo’n 3 knopen de juiste richting op. Na een paar uur trekt de wind aan en vliegen we lekker door het water. Binnen het rif zijn er bijna geen golven en het is genieten. Van de overgebleven lobster wordt een heerlijke pasta gemaakt die we buiten in het zonnetje opeten.

Het laatste stukje tot de ankerplek is weer even spannend. Een smalle geul met een diepte van zo’n 4 meter maar aan beide zijden buiten de geul is het echt veel te ondiep voor ons. De kaarten kloppen en een half uurtje later liggen we voor anker in een prachtig blauw zwembad. Rik gaat het water in om het anker te controleren en wordt meteen vergezeld door een nieuwsgierige barracuda. Conch is hier in overvloed maar mag officieel niet geconsumeerd worden. Hier trekt zich natuurlijk niemand wat van aan. Rudy zit alweer in de dinghy en gaat op zoek naar lobsters.

In de middag vaar ik samen met Rik ook naar het rif. We hoeven niet veel moeite te doen en hebben de lobsters voor het uitkiezen. We laten er zelfs een aantal zitten omdat we deze te klein vinden. Binnen een half uur zijn we alweer klaar met jagen.

Op het eiland zelf bevindt zich een klein rangerstation. We maken kennis met Noël en zijn collega’s en mogen in ruil voor een flesje rum onze jerrycans vullen met water uit de put en kunnen op het eiland een handwasje doen.

 

 

Tegen de avond fluit Noël op zijn vingers en opeens komen er overal apen aanrennen die hier blijkbaar gevoerd worden.

 

We genieten samen van de zonsondergang op het strand. Een van de locals legt me uit hoe dat nu eigenlijk werkt om zo’n conch uit de schelp te krijgen. We kijken onze ogen uit wanneer we zien met hoeveel gemak en snelheid hij het diertje uit de schelp weet te trekken.

De truc zit ‘m in het maken van een gaatje op een specifieke plek op de schelp waardoor je het dier los kunt maken van de schelp en hij er gemakkelijk uit komt. Ik mag het ook een keer proberen en het werkt!

Na een laatste glaasje rum nemen we afscheid en verlaten we het strand. Morgen zeilen we naar het volgende eiland.