Loading

Panwa Bay 10 december 2022 t/m 3 januari 2023

Bezoek uit Nederland!

Image

Panwa Bay 10 december 2022 t/m 3 januari 2023

Eindelijk is het zover. Op de huurscooter sjezen we richting het vliegveld om vriendinnen Janneke en Sietske op te wachten. Ze komen tien dagen op bezoek en zullen verblijven in een mooi hotel op loopafstand van de plek waar Incentive voor anker ligt.

We zijn veel te vroeg, ik loop ijsberend voor het computerscherm en ren richting aankomsthal wanneer de gegevens bij de betreffende vlucht omspringen naar “status geland”. Na wat een eeuwigheid lijkt te duren en meermaals teruggefloten te zijn door de bewaking omdat ik iets te ver de aankomsthal in schuifelde, zie ik twee bekende gezichten verschijnen. Omhelzingen en tranen van blijdschap volgen. Ze gaan met de taxi richting het hotel en wij volgen op de scooter.

Aankomst Janneke en Sietske

Na aankomst fungeert Rik als scooterchauffeur en neemt de dames één voor één mee voor een rondje Phuket terwijl de ander met mij een kijkje aan boord neemt. 

De tien dagen met de meiden zijn heerlijk en ik geniet ervan om weer even samen met ze te kunnen zijn. Sietske sleept me mee naar een van de vele massagesalons wanneer ze hoort dat ik die ervaring nog niet heb opgedaan. Een heerlijke meidenmiddag volgt. Ik kies echter voor een olie massage want de typische Thaise massage gaat er nogal hardhandig aan toe en dat zie ik voor een beginner als mij toch niet helemaal zitten. Met Janneke geniet ik van een middagje zonnen op het strand, een wandeling en het lezen van een boekje. Iets wat ik normaal gesproken niet zo snel doe maar waar ik samen met haar ook intens van geniet.

Voor het eerst naar de massagesalon!

De meiden laten me lekker meegenieten van de luxe van het hotel en ik mag gebruik maken van de heerlijke warme douche zo vaak als ik maar wil. Samen boeken we een dagtochtje naar de Phi Phi eilanden en hebben de grootste lol tussen de toeristen.

Een dagje uit naar de Phi Phi eilanden

We gaan samen met één van deze longtail boats mee

De beroemde Maya Bay waar de film "The Beach" is opgenomen.

Erg mooi, maar deze foto geeft een meer realistisch beeld van het aantal toeristen dat de baai dagelijks overspoelt.

In het weekend kan een avondje stappen op Bangla Road natuurlijk niet ontbreken dus we laten ons lekker gaan waardoor de zondag een heerlijk relaxed dagje wordt.

Ook het streetfood moet geprobeerd worden dus bezoeken we een van de vele night markets. Erg leuk om verschillende soorten eten te proberen en vaak is er live muziek als entertainment. We worden er naartoe gebracht door een taxi die helemaal goud is van binnen. We voelen ons echte glamour girls! Naast eten kun je er ook neppe merkkleding, horloges en souvenirs kopen.

Als echte Glamour Girls in de gouden taxi naar de night market

Naka Night Market

Voor een paar cent kun je al een gerechtje proberen. 

Voordat de week voorbij is gaan we samen nog een stukje varen. In een dagtochtje varen we naar Nai Harn Beach aan de andere kant van Phuket eiland waar heerlijk gezwommen kan worden.

Rik haalt de meiden op met de Dinghy

Zwemmen bij Nai Harn Beach

Gezelligheid aan boord van Incentive

Het moment dat Janneke en Sietske weer naar huis gaan breekt veel te snel weer aan en het onvermijdelijke afscheid is alweer daar voordat ik er erg in heb.

Ik zwaai mijn lieve vriendinnen uit en moet wederom een traantje wegpinken. Dankjewel lieve Sietske en Janneke voor de fantastisch tijd die ook voor mij echt als een luxe vakantie voelde!

Met het vertrek van Sietske en Janneke begint voor ons het “normale” leven weer. De watermaker die nog steeds niet lekker werkt halen we helemaal uit elkaar en we vervangen het membraan. Ik ga de mast in om de verstaging te controleren en we rijden heel Phuket rond om benodigde onderdelen te verzamelen. De voorbereidingen op de reis die we de komende maanden voor de boeg hebben zijn in volle gang. Vlak voor de jaarwisseling vindt er een kookmarathon plaats waarbij er een verzameling weckpotten gevuld wordt waar we hopelijk tijdens de lange oceaanoversteken en in de Rode Zee veel plezier van zullen hebben.

Verstaging controle en het repareren van de dekverlichting

De watermaker gaat helemaal uit elkaar en we controleren alle onderdelen van de pomp 

En dan is opeens het jaar 2022 alweer ten einde. We zijn uitgenodigd bij onze Deense vrienden voor een prachtig eindejaar diner, wat gebruikelijk is in Denemarken. Ann en Per hebben ontzettend lekkere en mooie gerechten bereid waar iedereen erg van geniet.

Net voor middernacht gaan Rik en ik samen met de kajak naar het strand om daar met zijn tweetjes de jaarwisseling te vieren. We bekijken het vele vuurwerk, kijken terug op een mooi jaar en proosten op het jaar waarin we hopelijk in Europa terug zullen keren.