Loading

Cartagena 5 t/m 10 januari 2019

Image

Cartagena 5 t/m 10 januari 2019

Onderweg naar Cartagena hebben we beet maar het blijkt per ongeluk een haai te zijn die er vervolgens met onze vislijn en aas vandoor gaat. Met een boos gezicht ruim ik het restant van mijn vislijn op een rook een frustratie sigaretje. Rik moet er uiteraard weer ontzettend om lachen en geeft ongewenst commentaar maar houdt daarna wijselijk zijn mond.

 

Restant vislijn....

Aankomst Cartagena

 

Bij aankomst in Cartagena genieten we nog van een landingsborrel aan boord van de Pimentao maar gaan vervolgens vroeg naar bed. Echt rustig is het niet. Het is weekend en de ene na de andere varende discotheek komt voorbij gesjeest wat de ankerplek verandert in een soort golfslagbad en Incentive laat dansen op de beat. De muziek vanuit diverse podiums in de stad maakt het feest compleet.

Toch gaat het volume op een acceptabele tijd omlaag en kunnen we genieten van een goede nachtrust.

In Medellin hebben we voor het eerst een free walking tour gedaan en dit beviel ons heel goed. Het blijkt dat een dergelijke tour ook in Cartagena te doen is en we verzamelen op het plein voor de kerk. Het is een leuke wandeling door de stad met interessante informatie. We moeten onder andere letten op de balkons van de oude huizen waardoor het tijdperk waarin het gebouwd is te herleiden valt en de soorten deurkloppers geven informatie over de destijdse bewoners. Zo betekent een vis als deurklopper bijvoorbeeld het huis van een zeeman en een leguaan dat van een koninklijk persoon of iemand van adel.

De tour duurt niet zo heel lang en valt een beetje tegen in vergelijking met die in Medellin maar desondanks de moeite waard om te doen.

 

Straatje in het centrum van Cartagena

 

Kerstverlichting in het centrum van de stad

 

Verder bezoeken we nog het Castillo san Felipe de Barajas, een enorm fort gebouwd door de Spanjaarden ter verdediging van de stad, en ’s avonds lopen we door de leuke wijk Getsemani.

Castillo san Felipe de Barajas

 

Getsemani

 

Binnenkort gaan we verder en voorlopig zullen we geen supermarkten, hardwarestores en watersportzaken meer tegenkomen. Dit betekent groot inkopen van voedsel en drank en de boot checken op technische mankementen.

Wanneer Rik de motor controleert stuiten we op een mogelijk probleem. De koelvloeistof die normaal roze is heeft geen kleur meer. Rik meent ook wat zout te proeven in plaats van koelvloeistof. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de warmtewisselaar lekt.

Terry aka mr. Fixit van zeilboot Sisu weet veel van dieselmotoren en komt aan boord voor een second opinion. Het is vreemd dat de koelvloeistof geen kleur meer heeft maar na demontage van de thermostaat zijn er geen zoutkristallen te zien.

De voorlopige conclusie is dat als er iets lekt het nog niet heel ernstig is en we er voorlopig nog even mee door kunnen maar het wel in de gaten moeten houden.  

Na de zoveelste keer met trolley en rugzakken naar de supermarkt te zijn geweest vind Rik het welletjes en besluit dat we klaar zijn voor vertrek.