Loading

Falmouth 30 april t/m 1 mei 2018

Groot, groter, grootst!

Image

Falmouth 30 april t/m 1 mei 2018

De Antigua sailing week is van start gegaan en zodra we de baai binnenvaren zien we de grootste zeilschepen die we ooit gezien hebben. Het is ontzettend druk maar op de AIS weten we de Aliante te spotten. We varen er naartoe en zodra ons anker de bodem raakt komt Francis in de dinghy onze kant op om ons te verwelkomen. Cu die voordat ze aan deze reis begon nog niet goed kon zwemmen springt vanaf de Aliante het water in en zwemt naar de Incentive. Het is 6 maanden geleden dat we elkaar gezien hebben dus er zijn genoeg verhalen te vertellen. Dan komt ook de bemanning van de Tijd langs en we maken kennis met Michiel, Anouk, Tim en Jelle. Voor zowel de Tijd als de Aliante is Antigua de laatste stop in de Carieb. Beide schepen zullen binnenkort op transport gaan naar Engeland.

’s Avonds gaan we uit eten en nemen een kijkje bij de festiviteiten rondom de Antigua Sailing Week.

 

Om in te klaren wandelen we naar Nelson’s Dockyard in English Bay. De oude haven en scheepswerf werden gebruikt door de Royal Navy in de periode van de Britse kolonisatie. Deze historische plek is in 2016 opgenomen op de werelderfgoedlijst. Het is vooral een erg chique bedoeling.

 

Bij terugkomst op de Incentive krijgen we de uitnodiging om een kijkje te komen nemen op het klassieke zeiljacht “Jonathan” van Jos en Majo. Erg leuk om dit type schip eens van dichtbij te kunnen bekijken. Jos en Majo hebben veel ervaring in de Carieb en we krijgen nuttige informatie over de eilanden die we de komende tijd willen gaan bezoeken.