Loading

Naviti island, Natuvalu Bay 13 t/m 16 september 2021

Image

Naviti island, Natuvalu Bay 13 t/m 16 september 2021

Vanuit Musket Cove zetten we koers richting de Yasawa eilandengroep ten noorden van ons. Het is windstil maar de vissersvrouw aan boord heeft eindelijk weer een keer succes. De gevangen bonito wordt in de avond op de ankerplek bij Mocelutu pass omgetoverd in heerlijke huisgemaakte sushi.

Uitzicht vanaf de boot bij Mocelutu Pass anchorage

Vers gevangen Bonito, een kleine tonijnsoort

Huisgemaakte sushi

Wanneer we de volgende morgen verder varen zien we een lege baai die te mooi is om over te slaan en tevens een goede plek lijkt om de voorspelde hardere wind uit te zitten. Het is ietwat rollerig maar de ankergrond is goed in tien meter diep water. Wat is het soms fijn om alleen in een baai te liggen. We bouwen de bijboot niet eens op maar gaan met z'n tweeën op het paddleboard naar de kant. We lopen op een lang wit strand waar alleen onze voetstappen te zien zijn. Een kleine baai op een klein eiland in Fiji, een klein stipje op de kaart. Maar wat kan ik zoiets kleins toch als zo groots ervaren. Dat vrije gevoel in tijden waarin dit niet meer zo vanzelfsprekend is. Op dit soort momenten kom ik echt tot mezelf en leef ik in het nu. Hiervoor zijn we op reis gegaan. Om te ontdekken, ervaren en je af en toe heel klein te voelen op een grootse plek. 

Aan de andere kant van het strand ligt een klein resort dat momenteel gesloten is maar bewoond wordt door de eigenaar, wat personeel en twee dienstdoende agenten die de orde op de omringende eilanden moeten handhaven. In de avond horen we meerstemmig gezang vanaf de kant en kijken naar de zonsondergang vanuit de kuip. 

 

Incentive voor anker in Natuvalu bay

Strandwandeling op Naviti Island