Loading

Porto 16 t/m 18 september 2017

Image

Porto 16 t/m 18 september 2017

Wat is Porto een leuke en mooie stad! Ideaal om lekker door kleine straatjes rond te slenteren en te genieten van de gezellige sfeer. Het is zaterdagavond en samen met onze gasten Peter en Linda Vanlier ontdekken we het uitgaansleven van Porto. Zoals het hoort proeven we verschillende soorten Port wijn wat ons erg goed smaakt!

Vanuit de Marina is het best een stukje wandelen naar het centrum maar dat vinden we niet erg. Het is een mooi stuk langs de oevers van de rivier Douro.

In het treinstation van Sao Bento bekijken we de 20.000 beschilderde tegels in de stationshal.

 

 

 Nadat we de Porto Cathedral bewonderd hebben lopen we verder naar de bekende Ponte Luis I brug. Deze brug is ontworpen door Théophile Seyrig, compagnon van Gustave Eiffel. Het bijzondere is dat de afstand tussen de twee brugdekken maarliefst 44 meter is. Als de avond valt staan we op het bovenste brugdek en worden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Aan de andere kant van de brug vind je de Jardim do Morro en het klooster Mosteiro da Serra do Pilar vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

 

 De volgende dag maken we een ritje met de tram naar het Castelo do Queijo maar dit vonden we niet echt de moeite waard. Via het stadspark gaan we verder en nemen de bus naar de Jardins do Palácio de Cristal, een leuk park met uitzicht op de Douro. We rusten even uit op een terras waar de eenden, kippen en pauwen langs de tafels lopen.

 

Een paar dagen in Porto vliegen voorbij omdat er zo veel te zien is. Voor een stedentrip is Porto zeker een aanrader!