Loading

Middelburg 19 en 20 juli 2017

klusjesdag

Image

Middelburg 19 en 20 juli 2017

Op 19 juli komen we rond 15.00uur de haven van Middelburg binnen. We zijn allebei best wel moe en moeten nog een beetje wennen aan het leven aan boord. Daarnaast zijn er ook nog wat klusjes die nu toch echt gedaan moeten worden. Dit doet ons besluiten om twee nachten in Middelburg te blijven. Ik test hier voor de eerste keer mijn handwasmachine en die werkt beter en sneller dan gedacht. Alleen de regenbui die viel net nadat ik mijn wasje had opgehangen was niet zo handig.

Donderdagmorgen beginnen we aan onze klusjesdag. Rik gaat aan de slag met het installeren van de antenne voor onze Iridium Go! satelliettelefoon. Na een hoop gevloek en getier (als Rik in de bakskist zit heeft hij ook verdraaid weinig bewegingsruimte) heeft hij het toch mooi voor elkaar en de antenne werkt perfect. Vanaf nu kunnen we gaan oefenen met het binnenhalen van weersinformatie via Iridium.

Ik loop even naar de watersportzaak om een MOB1 AIS zender te kopen. Mijn grootste angst is dat Rik overboord valt op een moment dat ik het niet in de gaten heb en dat ik hem daarna niet meer terug kan vinden. Tegenwoordig zijn er MOB (man over board)-zendertjes te krijgen die je vast kunt maken in je reddingsvest. Wanneer het reddingsvest geactiveerd wordt gaat er onmiddellijk een alarm af op je boot en bij andere boten in de buurt die ook een marifoon met AIS hebben. Je kunt dan de exacte locatie van de drenkeling zien. Dat wij dit apparaatje nu aan boord hebben geeft me meteen een geruster gevoel.

 

Image

We zijn nu een kleine week onderweg en ’s avonds maakt Rik de opmerking dat hij nu toch wel een ander gevoel heeft dan tijdens onze vakantie vorig jaar. Het voelt niet echt als vakantie en het besef dat we nu begonnen zijn aan onze grote reis is er ook nog niet echt. We genieten volop maar zijn wel een beetje uit ons ritme. We hebben allebei het gevoel dat we “iets moeten” terwijl dat helemaal niet hoeft. Op sites van andere vertrekkers wordt geschreven dat het best even duurt voordat je beseft waar je eigenlijk mee bezig bent. Dat is wat wij nu ook ervaren en blijkbaar hoort dat er dus gewoon bij. We maken nog een avondwandeling door Middelburg om even uit te waaien en drinken daarna samen lekker een biertje aan boord.