Loading

Jolly harbour Bay 2 t/m 4 mei 2018

Image

Jolly harbour Bay 2 t/m 4 mei 2018

Na alle drukte in Falmouth genieten we misschien nog wel extra van de rust in deze baai. Het lichtblauwe water en de natuur om ons heen zorgen voor een lekker Caribisch gevoel. Aan de andere kant van de baai zien we een bekende boot. Het is de Fastus van John en Monique. We hebben ze voor het laatst gezien in Las Palmas op Gran Canaria. We spreken af voor de borrel om bij te kletsen.

Antigua wordt voor ons een plek van weerzien, kennismakingen en weer afscheid nemen. Het orkaanseizoen begint over een kleine maand en iedereen bereid zich voor op de tocht die komen gaat. Voor ons is dat een kleine oversteek van een dag of 3 naar Bonaire, voor anderen is dit de oversteek naar de Azoren die meer dan 3 weken kan duren en weer anderen maken de boten klaar om op transport te zetten naar Europa.

 ’s Avonds varen we met de dinghy naar de haven waar we afgesproken hebben met de Aliante en Tijd om een hapje te gaan eten. De avond wordt afgesloten met een borrel aan boord van de Aliante.

De volgende dag gaan we met een klein busje naar St. John’s, de hoofdstad van Antigua. Dan zien we Antigua pas echt. We beseffen ons dat Falmouth en ook Jolly Harbour marina aangelegde gebieden zijn voor de bootjesmensen. De toeristische gebieden doen denken aan een typisch vakantieoord maar daarbuiten is veel armoede.

In Saint John’s is het een drukte van jewelste met allerlei kraampjes en heel veel mensen op straat. We genieten van deze gezellige chaos en banen ons een weg door de mensenmassa.

Wij houden er wel van als het niet te georganiseerd is en struinen wat rond door de kleine straatjes. Een groepje mannen zit op de hoek van de straat een spel te spelen. Geen idee hoe het heet maar ze leggen ons uit dat het vergelijkbaar is met schaken. Wij snappen er in ieder geval niks van maar de mannen hebben de grootste lol wanneer ze het ons uit proberen te leggen.