Loading

Port Eizabeth 31 maart t/m 3 april 2018

Bequia

Image

Port Eizabeth 31 maart t/m 3 april 2018

Het is Pasen en de festiviteiten zijn in volle gang. Kinderen verzorgen een optreden met steeldrums en er is een heus festival aan de andere kant van de baai. De muziek staat zoals op veel plaatsen in de Carieb belachelijk hard. We nemen een kijkje bij het festival maar als blijkt dat er 25 euro entree gevraagd wordt draaien we ons snel weer om. We lopen nog wat rond en halen een beef-roti die we op het plein oppeuzelen voordat we teruggaan naar de Incentive.

We zien in de verte de toplichtjes van links naar rechts zwaaien en weten dat het een onrustige nacht gaat worden. Een overenthousiaste DJ schreeuwt continu door zijn microfoon terwijl hij het volume van de muziek nog maar wat opschroeft.

Rik en ik kijken elkaar aan en besluiten maar een fles rum open te trekken om de nachtrust te bevorderen. Deze tactiek werkt uitstekend en we slapen als roosjes.

De volgende ochtend zien we een bijbootje onze kant op komen en de mensen die erin zitten hebben we nog niet eerder ontmoet maar komen me wel bekend voor. Het blijken Koen en Yvonne van de HeavyMetal te zijn die even kennis komen maken. Het is erg gezellig en na een aantal koppen koffie is het opeens al middag. We gaan ankerop en verplaatsen naar het noorden van de baai waar de deining wat minder is. Samen met Jacco en Jannie maken we nog een aantal leuke wandelingen over het eiland voordat we uitklaren en ons voorbereiden op de volgende etappe.