Loading

Brighton 5 augustus 2017

Image

Brighton 5 augustus 2017

Net voorbij Beachy head krijgen we een oproep van de Mira Ceti op de marifoon. Het oorspronkelijke plan om naar Bembridge te zeilen wordt bijgesteld naar Brighton. Er staat wat meer wind dan er voorspeld was en natuurlijk weer pal tegen. We kunnen wel nog een mooie foto van de Mira Ceti maken die vlak langs de kliffen vaart. Net voordat we Brighton bereiken worden we overvallen door een flinke bui waarin de windmeter op een gegeven moment zelf 30-35 knopen (windkracht 7/8) aangeeft. Het is de eerste keer dat ik ervaar hoe snel het weer kan omslaan op zee en hoe snel de wind kan veranderen. Samen met Rik haal ik snel het grootzeil naar beneden en we varen op de motor verder. Gelukkig is de hevige wind van korte duur en we kunnen de haven van Brighton rustig binnenlopen. We zijn blijkbaar niet de enigen die onderweg het plan hebben moeten wijzigen. Even later komt namelijk ook de Medusa binnen die we kennen uit Eastbourne. Zij wilden in een keer door naar Cowes maar dat bleek dus ook niet haalbaar.

Eenmaal in de haven trekken we droge kleding aan en lopen een rondje door de haven. We eten bij een leuk tentje aan het water waar een aantal forse Engelse dames op leeftijd genieten van iets te veel pints. Ze geven een zangconcert maar The voice of England blijkt er niet tussen te zitten.

Aan boord van de Mira Ceti wordt 's avonds het plan voor de volgende dag gemaakt. We zullen vroeg vertrekken om in de Solent het tij mee te hebben. Ik ben erg benieuwd naar Isle of Wight omdat ik hier veel over gelezen heb. De Solent is het zeilparadijs van Engeland en vanuit Cowes starten vele zeilwedstrijden.