Loading

Yagasa, Lau Group 22 t/m 24 juli 2021

Image

Yagasa, Lau Group 22 t/m 24 juli 2021

Vanuit het eiland Ogea is het een prachtige zeiltocht waarbij we gezelschap krijgen van een groep dolfijnen. Wanneer we er bijna zijn trekt de wind aan en zeilen we hoog aan de wind in flinke golven. In mijn ooghoek zie ik ergens water omhoog spuiten. Ik vermoed dat het een walvis is maar Rik is nog niet zo overtuigd van mijn waarneming. Ik blijf de horizon en de rand van het rif in de gaten houden en opeens duiken er twee walvissen op. Het is een moeder en haar kalf die ten minste vijf keer uit het water springen. Het is een prachtig gezicht maar wel even spannend als ze opeens vlak langs de boot zitten.

Helaas zijn ze een beetje cameraschuw en lukt het ons niet om ze op de gevoelige plaat vast te leggen.

 

Wanneer we voor anker liggen ontvangen we via de satellietverbinding een verontrustend bericht vanuit het thuisfront. Bij een vriendin is borstkanker geconstateerd. De wereld lijkt even te stoppen met draaien en we beseffen ons des te meer hoe ver we van huis zijn. Internetbereik is er niet en ik wil eigenlijk het liefst direct terug naar de bewoonde wereld zodat ik in ieder geval even kan bellen.

 

We worden de volgende ochtend uitgenodigd om met een bevriende catamaran een dagje op pad te gaan om te speervissen maar ik heb eigenlijk helemaal nergens zin meer in. Gelukkig kunnen we via de satellietverbinding wel mailen en geven aan dat we binnen een paar dagen weer in Savusavu zullen zijn en contact op zullen nemen. Tot die tijd worden we per mail op de hoogte gehouden over hoe het met onze vriendin gaat.

 

Uiteindelijk besluiten we toch met catamaran Hoodoo mee te gaan en het wordt ondanks de verdrietige berichten vanuit thuis toch een fijne dag. We snorkelen bij Crocodile Island boven prachtig gekleurd koraal en zien ontzettend veel verschillende vissen. De mannen schieten een paar mooie vissen en kreeften terwijl Missy en ik op het strand op zoek gaan naar schelpen. Missy vindt een mooie nautilus schelp die ze aan mij geeft. Zij heeft er eerder al een aantal gevonden maar het is voor mij de eerste keer dat ik deze soort tegenkom. 's Avonds bereiden we aan boord van Ventana samen de visvangst en genieten van een heerlijke maaltijd. Morgenvroeg gaat bij eerste daglicht het anker omhoog en zetten we koers naar het eiland Komo dat als tussenstop zal dienen voordat we terugzeilen naar Savusavu waar inmiddels ruim een maand geleden ons Fiji avontuur begon.