Loading

Spaanse water Curacao 17 augustus t/m 6 december 2018

Image

Spaanse water Curacao 17 augustus t/m 6 december 2018

Ons anker heeft zich ingegraven in de bodem van het Spaanse water; ons thuis voor de komende maanden. De Incentive zwiert van links naar rechts achter haar ketting en de wind suist langs de mast. Als ik binnen zit en mijn ogen sluit klinkt het alsof we in de haven van Lelystad liggen. Alleen is het hier warm, heel erg warm.

Het Spaanse water is weer een mijlpaal in onze reis. Het eerste seizoen in de Carieb zit er op we gaan hier, samen met vele andere boten “overzomeren” tot het orkaanseizoen voorbij is. De eerste keer sinds ons vertrek dat we zo lang op dezelfde plek blijven. Dat is eigenlijk niet zo ons ding. We willen zodra we weten waar de supermarkt en dat leuke kroegje zit en alles vertrouwd begint te raken eigenlijk snel weer verder naar iets nieuws. Dat is nu dus even anders.

We verkennen het eiland maar dit keer ter voorbereiding op het bezoek dat gaat komen! Vrienden uit Nederland maken gebruik van de gelegenheid dat we eens wat langer op dezelfde plek liggen en komen ons opzoeken.

De eerste bezoekers zijn Moniek en Berry. Als verrassing wachten we ze op bij het vliegveld en ik moet eerlijk bekennen dat ik toch even een traantje weg moest pinken toen ik die twee bekende gezichten door de deur zag verschijnen. We hebben een fantastische week samen waarbij we het zelf als een soort minivakantie binnen de reis ervaren.

We gaan lekker uit eten, snorkelen op de mooiste plekjes van Curaçao, gaan met de Incentive een dagje het water op en beklimmen de Christoffelberg.

Pizza!

 

Na het snorkelen bij de Tugboat hebben de heren wel een pilsje verdiend

 

Op de top van de Christoffelberg

 

Onze vrienden genieten van Curacao

 

En de ochtendwandeling beginnen we met...….juist...…

 

Shete Boka national park

 

Cas Abau beach

 

Op het resort waar Berry en Moniek verblijven mogen we meegenieten van alle luxe.

Dan lig je plotseling op een hemelbedje aan een prachtig zwembad met perfecte palmboompjes en een rustig achtergrondmuziekje.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik me na een half uurtje toch wel een beetje begon te vervelen en terwijl alle gasten keurig op een rij, op dezelfde handdoeken, op hun bedjes lagen, ik als enige het zwembad in ben gesprongen om lekker af te koelen in het zoete water.

 

We hebben Berry en Moniek nog maar een paar dagen geleden gedag gezegd en wederom staan we in de aankomsthal van Hato airport. Dit keer om Pieter en André te verwelkomen. Ze komen ruim een week bij ons aan boord wat misschien het beste te omschrijven is als “De Incentive feestweek”.

 

De Incentive feestweek gaat al van start voordat onze gasten aan boord zijn geweest

 

Natuurlijk laten we de heren de mooie plekjes van Curaçao zien , maar alles gaat gepaard met een gezellige pot bier.

Het weer is erg rustig en dat geeft ons de gelegenheid om een uitstapje te maken naar Klein Curaçao, een eilandje zo’n 13 mijl verderop. Er wordt een flinke lading bbq benodigdheden en drank aan boord gesleept voordat het anker opgehaald wordt.

Op Klein Curaçao maken we een wandeling en genieten van het heldere water en alle dieren die hier onder water te zien zijn.

Incentive (links) in het helderblauwe water bij Klein Curacao

 

Vuurtoren op klein Curacao

 

Dit wrak ligt er toch al een tijdje....

 

Per toeval zijn Sandra en Tim-Tijn, vrienden uit Nederland, op vakantie in Curaçao en ook een dagje op Klein Curaçao. We hebben ze een paar dagen geleden al gezien maar nu komen ze zwemmend naar de Incentive om even aan boord te kijken.

Ontzettend leuk om elkaar hier weer tegen te komen!

 

Op de terugweg maken we een tussenstop in Fuikbaai (een baai vlakbij het Spaanse Water) waar we de baai helemaal voor ons alleen hebben. De muziek gaat op standje “burenruzie”, de eerste lappen vlees liggen op de bbq en de nodige biertjes maken het feest compleet. Een prachtige laatste avond van de feestweek die tot in de kleine uurtjes voortduurde.

 

veel foto's zijn er niet gemaakt en degene die we hebben zijn een beetje wazig....de reden moge duidelijk zijn...

een hoop lol en plezier, met de nodige blikjes bier...

 

Na deze feestweek moeten we een paar dagen bijkomen en begint het “normale leven” weer. We willen Incentive weer tiptop hebben voordat we aan het nieuwe vaarseizoen beginnen en bouwen een elektrische bilgepomp in, doen een grote beurt aan de motor en sorteren alle spullen aan boord (lees; grote opruiming).

 

We hebben Campingaz gasflesjes aan boord die hier niet gevuld kunnen worden. Rik wil graag iedere dag een warme maaltijd dus moet hier een oplossing voor gevonden worden. We kopen een Amerikaanse gasfles en maken een vulslang waarmee we voortaan zelf onze Campingaz flesjes kunnen vullen.

Rik installeert nog een ledstrip in de buiskap waardoor we ’s avonds mooie verlichting buiten hebben en we maken een waterfilter voor het geval we ergens water moeten tanken wat van mindere kwaliteit is waardoor onze tank vervuild zou kunnen raken.

 

De klusjes die we overdag doen worden afgewisseld met veel gezelligheid ’s avonds. Iedere dag is er wel ergens happy hour of een borrel aan boord. Er worden verjaardagen gevierd, feestjes aan boord met veel muziek, jamsessies aan boord of op de wal en in het weekend live muziek ergens op het strand of in de stad.

Jamsessie bij het dinghy dock

 

Rudy en Rik vermaken zich prima tijdens een avondje livemuziek bij de Zanzibar

 

Optreden van de band Sleeves bij Kokomo Beach

 

Met Radboud naar bar 27 in Willemstad

 

 Feestje aan boord van de True Blue met uiteraard Karaoke!

 

En natuurlijk het happy hour op maandag bij Pirates Nest

 

Terwijl we afscheid nemen van de eerste zeilers die weer aan het nieuwe zeilseizoen beginnen, verwelkomen we de Suzie Too rallyboten die één voor één binnenkomen.

De Suzie Too rally is een rally die georganiseerd wordt door de Ocean Cruising Club. Er wordt gestart in Curaçao waarna in groepsverband een traject tot Belize wordt afgelegd.

 

Rally bbq bij Curacao Marine

 

We maken de Incentive extra mooi voor de "Parade of Sail" in Willemstad

 

 

 

Via Steve en Carol van de Innamorata kregen we informatie over deze rally en hebben we ons hiervoor aangemeld. Het mooie aan de Suzie Too is dat je veel voordelen qua veiligheid en kosten hebt maar ook heel vrij blijft om te gaan en staan waar je wil. Er is een reisschema maar dit kun je zelf aanpassen naar je wensen. Regelmatig wordt er door iemand uit de groep een activiteit, borrel of dagje uit georganiseerd waar je aan mee kunt doen. De rally bestaat uit 2 goepen en wij vertrekken met groep 2, een leuk internationaal gezelschap. Ons plan is om mee te zeilen tot Providencia om van daaruit verder te zeilen naar Cuba.  

Dat Curacao een populaire vakantiebestemming onder de Noord-Limburgers is blijkt maar weer wanneer we Ivo en Lea uit Kessel, en Frank en Carola uit Panningen hier ontmoeten.  

Uit eten bij Pirates Nest met Ivo en Lea

Frank en Carola op bezoek aan boord van de Incentive

 

En dan is het moment van vertrek toch echt daar. Het onderwaterschip en de dinghy zijn ontdaan van hun groene jas (de aangroei in het Spaanse water is enorm), de tanks zijn gevuld, het dek geschrobd, de verstaging is gecheckt en we zijn er klaar voor.

Dit was ooit onze schroef. Een behoorlijke klus om alles weer schoon te krijgen...

 

Op woensdagavond nodigen we Rob en Hilde van de Happy hour en Stijn en Yvet van de Amuse uit voor een vertrekborrel aan boord. Hilde heeft me de afgelopen weken wat akkoorden op de gitaar geleerd en ik heb enorm genoten van de muziek. Hoe kan het dan ook anders dat ze ’s avonds met een grote zwarte tas op haar rug aankomt op de Incentive. Geen gitaar dit keer maar de accordeon. Na een aantal biertjes worden de instrumenten tevoorschijn gehaald. Ook Stijn en Yvet (die we voor het laatst in Las Palmas gezien hebben ruim een jaar geleden) crossen even op en neer naar de Amuse om een gitaar en klarinet op halen. Er wordt muziek gemaakt, gezongen, gedronken en zo nemen we afscheid van onze lieve vrienden en van Curaçao.

 

 

Op naar nieuwe avonturen!