Loading

Laatste etappe U.S.A van Norfolk naar Georgetown 24 oktober t/m 18 november 2019

Image

Laatste etappe U.S.A van Norfolk naar Georgetown 24 oktober t/m 18 november 2019

Voor het eerst tijdens onze reis komen we terug op een plek waar we eerder al geweest zijn; Norfolk. Best vreemd om overal de weg te weten maar ook wel weer handig dat je niet overal naar hoeft te zoeken. De watermaker is inmiddels getest en werkt voortreffelijk! De Incentive is weer een stukje meer zelfvoorzienend want vanaf nu kunnen we van zout water ons eigen drinkwater maken. Met stroom die opgewekt wordt door de zonnepanelen kunnen we 20 liter drinkwater per uur produceren, voor ons tweetjes een prima hoeveelheid en we hoeven geen motor of generator te starten om het apparaat op 12V te laten draaien.

Norfolk Naval Shipyard

Rik en Rudy gaan op zoek naar een nieuwe koelkast voor op de Sea Ya. Tijdens hun zoektocht stuiten ze op dit exemplaar dat opeens snoeihard Rowwen Heze staat te draaien!

 

De wapenafdeling in de Walmart……hartstikke gestoord…..

 

We volgen de bekende route via de Intracoastal Waterway terug naar Oriental en Beaufort waar we een vrachtwagenlading boodschappen inslaan om de dure Bahama’s iets minder duur te maken.

 

Carla met scheepskat Djogo aan boord van de Linde op de Intracoastel Waterway bij Norfolk

 

Een van de vele bruggen op de ICW

 

Het begint echt koud te worden!

 

Met drie blauwe Nederlandse boten in een sluis in de USA; Linde, Sea Ya en Incentive

 

Rudy houdt zich voor één keer eens aan de regels en draagt een reddingsvest als hij de kant op stapt

 

 

Sea Ya en daarachter Linde op de ICW

 

Smoke on the water

 

Gezelligheid met Linde aan het Free Dock in Great Bridge

 

Incentive aan het Free Dock in Oriëntal met achter ons twee grote vissersschepen

 

Samen met de Sea Ya halen we zelfs de krant!

 

Double Dutch day at the Oriëntal Town Dock

 

Regelmatig lopen mensen de steiger op om een praatje te komen maken

 

Voorbereidingen voor de Bahama’s. Met behulp van een snelkookpan maak ik verschillende gerechten in zodat deze voor langere tijd buiten de koelkast bewaard kunnen blijven.

 

De in Norfolk aangeschafte koelkast voor de Sea Ya blijkt een energieslurper en wordt verhandeld aan een bewoner van Oriëntal. Buurman en buurman slepen het ding weer van boord.

 

 

We nemen afscheid van zeilboot Linde en vertrekken een beetje overhaast en ongepland uit Beaufort naar Georgetown vanwege aankomend slecht weer en slopen bij vertrek een onderdeel van de spiboom waardoor deze de komende trip aan dek vastgesjord moet blijven. De aanloop bij Georgetown is verschrikkelijk en ik vind het maar akelig. De weersomstandigheden zijn heel slecht maar we hebben geen andere mogelijkheid meer om naar uit te wijken. Wind staat tegen stroom en het is al laat op de dag waardoor we gedwongen zijn om door een wasmaschine met hoge golven en een sterke stroming, een slechte gemarkeerde invaart binnen te varen. Rik stuurt met de grootste moeite op de hand naar de monding van de rivier en we zijn erg opgelucht als we veilig binnen zijn. In Georgetown laten we een nieuw onderdeel draaien voor de spiboom en brengen we twee nachten aan een steiger door vanwege slechte ankergrond en voorspelde harde wind. Het begint koud te worden en in mijn hoofd zit ik al op een wit zandstrand op de Bahama’s. Gelukkig ontstaat na het slechte weer al snel een goed weather window om over te steken naar Nassau en kunnen we de zon weer tegemoet!

 

 

Nog even ingepakt in warme kleding en zeilpak maar over een paar dagen zitten we weer in de zon. Op naar de Bahama’s!