Loading

23 juni 2020 – Pacific Crossing dag 37

Nog 500 nautische mijlen te gaan, de finish komt in zicht!

Image

23 juni 2020 – Pacific Crossing dag 37

Nog 500 nautische mijlen te gaan, de finish komt in zicht!

Wahoooooo!!!!! Na drie jaar hebben we onze eerste Wahoo te pakken! De vangst is maarliefst 135cm lang en 12,5kg schoon aan de haak. Veel te veel voor ons tweetjes natuurlijk maar gelukkig zijn de Zouterikken in de buurt die wel een hapje mee willen pikken. We bouwen een drijvend pakket met natuurlijk flessenpost erbij en zetten het overboord wanneer de Zouterik vlak achter ons vaart.

Een trotse Vissersvrouw

 

Rik met de vangst van het jaar!

Hij past maar net op de bank

 

Twee aardige filets! Het was me nogal een klusje!

 

 

Het vispakket met flessenpost voor zeilboot Zouterik

 

Als je goed kijkt zie je het pakketje drijven (een wit puntje rechts van de Zouterik)

 

Na een mooie manoevre wordt het pakket vakkundig opgepikt door Mariska. Missie geslaagd! We zijn allemaal verzekerd van een feestmaal vanavond (en de komende dagen).

De aankomstkriebels beginnen wel een beetje te komen maar we genieten ook nog even van de laatste dagen van deze bijzondere oversteek in onze eigen kleine bubbel.

De opkomende zon voelt als licht aan het einde van de tunnel wanneer we via de satellietverbinding van onze vriend Bart het bericht ontvangen dat vanaf 15 juli alle restricties in Frans Polynesië worden opgeheven en de grenzen vanaf dan ook weer open gaan. Eindelijk lijkt het einde van de onzekerheid in zicht en hebben we weer een beetje hoop dat we de eilanden van de Pacific in al haar pracht en praal kunnen gaan ontdekken.