Loading

21 mei 2020 – Pacific crossing dag 4

21 mei 2020 – Pacific crossing dag 4

Het gaat maar tergend langzaam vooruit en nog steeds is er geen wind. Na drie en een halve dag hebben we gemiddeld nog geen 4 knopen kunnen varen maar wel al 4 kannen diesel in de tank moeten schudden. De discussie over wel of niet stoppen op de Galapagos eilanden om te tanken is al begonnen. Wellicht zouden we dan ook nog wat extra verswaren kunnen krijgen want de spullen die we van op Contadora hebben gekocht zijn van ongelofelijk slechte kwaliteit. Al na een paar dagen moet alles snel opgemaakt worden omdat het begint te rotten en te schimmelen. We hebben zelfs al dingen weg moeten gooien omdat er echt niks meer van te maken was, heel erg zonde en super frustrerend.

Ik kan niet wachten om de motor uit te zetten en door de wind vooruit geduwd te worden.

Vandaag zijn we voorbij het eiland Malpelo gevaren wat bij Colombia hoort. Een vreemde enkele hoge rots midden in de zee waar twee vuurtorens op zouden moeten staan.

In de nacht zien we hier echter niets van. Het is voor de rest vooral heel erg donker want er is geen maan. Zelfs de horizon is niet zichtbaar. Een aantal kleine witte vogels vliegen met ons mee en begeleiden ons door de nacht. Ik noem ze maar blindegeleidevogels.