Loading

19 mei 2020 - Pacific Crossing dag 2

Image

19 mei 2020 - Pacific Crossing dag 2

Eindelijk begint het een beetje op te klaren en gaan we de tweede nacht in. Onze start was niet gemakkelijk met veel weerlicht en kleine vissersbootjes om ons heen maar gelukkig bleef het wel droog. We zitten al lekker in ons ritme voor wat betreft het wachtlopen maar er is, zoals verwacht, nog te weinig wind om te kunnen zeilen waardoor we vanaf vertrek al non-stop op de motor moeten varen.

Vanmiddag kregen we heel eventjes bezoek van een hele grote groep dolfijnen die om de beurt meters hoog uit het water sprongen. Het leek wel alsof ze in de gaten hadden dat we ons niet zo op ons gemak voelden met de donkere lucht die achter ons hing en steeds dichterbij kroop.

Niet veel later barstte de regenbui die gepaard ging met donder en bliksem in alle hevigheid los.

Alle luikjes dicht, antenne losdraaien, apparatuur in de oven (om beschadiging door statische elektriciteit te voorkomen bij een blikseminslag) en wachten tot het weer voorbij is.

Veel daglicht hebben we daardoor vandaag niet gezien en over een paar uurtjes begint de nacht alweer. Met schip en bemanning gaat verder alles goed en we kijken er naar uit om met een boekje in de kuip het relaxte Pacific zeilen te gaan ervaren. Hopelijk pikken we over een dag of twee de goede wind op.