Loading

Taha'a 12 maart t/m 7 april 2021

Image

Taha'a 12 maart t/m 7 april 2021

Taha'a is voor bijna een maand onze thuisbasis.  Een voordeel van het feit dat er bijna geen toeristen zijn op dit moment is dat de moorings in Tapuamu Bay niet bezet zijn door charterboten. We hebben hier dankzij inloggegevens die via coconut radio (zeilers tamtam) verspreid worden een perfecte en kosteloze internetverbinding. Mobiel internet in Frans-Polynesië is voor toeristen normaal gesproken verschrikkelijk duur. Een zogeheten travel simkaart met 10 gigabyte kost zo'n 80 euro!

Het Taha'a resort, onze internetleverancier

 

Momenteel is het helaas gesloten vanwege Covid19 maar dat zorgt er wel voor dat we de coral garden voor ons alleen hebben

 

Een goede gratis wifi verbinding is dus letterlijk goud waard en we maken hier dan ook dankbaar gebruik van. We willen in mei als het Zuid-Pacific cycloon seizoen eindigt vertrekken naar Fiji. Middels het zogeheten Bue Lanes proces is dit mogelijk en daarmee is Fiji een van de weinige landen in de wereld die op dit moment zeilers verwelkomen. Fiji ligt echter midden in het cycloongebied en wordt vaak getroffen door deze zeer heftige stormen. We willen er dus voor het volgende cycloonseizoen in november weer weg zijn.

Dit is iets minder eenvoudig want Nieuw-Zeeland en Australië zitten nog op slot. Er is echter een kleine kans om Nieuw-Zeeland binnen te komen op basis van een speciale aanvraag. Deze aanvraag neemt echter heel veel tijd in beslag en er is een gigantische stapel papierwerk mee gemoeid zonder enige garantie dat we daadwerkelijk toegelaten worden.

Onder het motto “niet geschoten is altijd mis” gaan we aan de slag.

Op Tahaa ontmoeten we ook onze vrienden Francky met zijn vrouw Karen en dochter Walamaï uit Tahiti weer. Samen bezoeken we de Depaz rum factory.

 

Pari Pari rum destilleerderij op Tahaa

 

De stookketel is speciaal ontworpen en gebouwd voor deze destilleerderij

 

Het is geen geheim dat we heel graag wandelen en ook hier strekken we iedere dag even de benen en verkennen alles binnen loopafstand. Onze favoriete wandeling is de tien kilometer van Tapuamu Bay naar het dorpje Haamene waar we stoppen voor de lunch om vervolgens dezelfde route terug te lopen.

Uitzicht over Hurepiti Bay

 

Onderweg komen we deze prachtige waterlelies tegen

 

Een grappig fenomeen in Frans Polynesië; de stokbroodbrievenbus! De bakker rijdt 's morgens in een busje het eiland rond om overal vers stokbrood te bezorgen

 

Groenten en fruitstalletje langs de weg

 

Voor omgerekend een paar euro koop je een gigantische bos Rambutan

 

 

In de verte zie je het eiland Raiatea liggen

 

Met de dinghy varen we vanuit Tapuamu naar de coral garden bij motu TauTau. Hier laten we ons met de stroming mee drijven en zweven boven prachtig koraal.

 's Avonds volgt op de motu nog een gezellige zeilersbarbecue. Het gezelschap bestaat dit keer uit Rob en Michelle (Ventana, USA), Pascal (Kini, Fr), John en Becca (Halcion, USA) en Esteban (Volunteer, Be).

Geen slechte plek voor een bbq!

 

Iedereen heeft een lekker gerecht meegebracht om te delen. Na het eten wordt er gezwommen en een biertje genuttigd in het heerlijke heldere water. 

 

Een maand vliegt voorbij terwijl we werken aan onze aanvraag voor Nieuw-Zeeland, zwemmen, nog meer wandelen en genieten van spectaculaire zonsondergangen vanaf de boot.

 

Drukte in de baai wanneer twee bevoorradingsschepen op dezelfde dag komen lossen

 

Een van de ontelbare mooie zonsondergangen op Taha'a met op de achtergrond de contouren van Bora Bora

 

Het is alweer tijd voor onze tweede Covid-vaccinatie waarvoor we terug moeten naar het eiland Raiatea en het moment waarop we gewacht hebben alvorens koers te zetten naar het beroemde eiland Bora Bora.

 

Zeil met me mee naar de regenboog!