Loading

Papeete, Tahiti 14 t/m 27 september 2020

Image

Papeete, Tahiti 14 t/m 27 september 2020

Tahiti behoort tot de Society Islands en is het grootse en hoogste eiland in Frans-Polynesië. Het is het economische, culturele en politieke centrum van het land en ook de hoofdstad Papeete is op dit eiland te vinden.

Vlak voor aankomst zien we opeens walvissen! Vlak langs het rif! Het is de eerste keer dat we deze dieren van zo dichtbij zien.

Een foto maken blijkt niet eenvoudig. Als je goed kijkt zie je de rug van de walvis net boven het water uit komen.

 

Sinds Panama zijn we niet meer in een stad geweest dus het is even wennen als we de pas binnenvaren, de ferry's langs ons heen schieten, de vliegtuigen boven ons voorbij zoeven en de vrachtschepen in de verte geladen en gelost worden.

Haven van Papeete 

 

In het weekend krioelt het van varende huisjes waar flink op gefeest wordt.

 

Partybootje op Tahiti

 

Wij zijn deze eerste dagen veel in de stad te vinden en wandelen alle watersportzaken en bouwmarkten af. Na een half jaar doorgebracht te hebben op verschillende kleine eilanden moeten ook de technische voorraden aangevuld en onderhoud uitgevoerd worden.

Na ongeveer drie maanden kunnen we hier ook officieel inklaren in Frans-Polynesië bij het vliegveld van Faaa. Normaal gesproken kan dit ook op Nuku Hiva maar door Corona zijn alle regels veranderd. We krijgen een officieel papier waarop staat dat we toestemming hebben om in het land te verblijven.

Na alle klusjes is het tijd voor leuke dingen en ga ik een aantal parels als cadeautjes voor thuis uitzoeken en bezoeken we de markt van Papeete.

 

Stadhuis Papeete

 

De overdekte markt van Papeete

 

Naast allerlei souvenirs zijn er ook groenten, fruit, vlees en vis te vinden

 

Natuurlijk moeten er een aantal parels uitgezocht worden als cadeautjes voor thuis

 

Het stadsleven is nooit zo ons ding geweest en na een kleine twee weken hebben we het wel weer gezien met al die drukte. Zo'n vijftien mijl ten westen ligt het eiland Moorea wat onze volgende bestemming is en uiteindelijk ons thuishonk voor de komende maanden zal worden.