Loading

Papeete marina, Tahiti 5 t/m 15 februari 2021

41e Verjaardag Rik

Image

Papeete marina, Tahiti 5 t/m 15 februari 2021

We genieten nog even van het gezelschap in de haven van Vaiare op Moorea terwijl we de boot voorbereiden op ons vertrek. We maken schoon schip, vullen voorraden aan, voeren onderhoud uit aan onder andere de motor en werken aan het teakdek. Na een laatste afscheidsfeestje vertrekken we in alle vroegte naar Tahiti om Riks verjaardag te vieren.

We gaan de stad in om een biertje te drinken en komen dan in gesprek met Gilles Groux en Gilles Garay, twee gepensioneerde politieagenten die eerst in Frankrijk en daarna een Polynesië hebben gediend. We zitten gezellig aan de borrel en vertellen over onze reisverhalen. Ze spreken nauwelijks Engels maar met ons beste Frans ondersteund door handen en voeten begrijpen we elkaar prima.

Dan worden we opeens uitgenodigd voor het avondeten bij Gilles Groux thuis en stappen bij de heren in de auto en zitten een kwartier later ergens in Tahiti aan tafel. Wat een gastvrijheid! De vrouw van Gilles heeft samen met haar zus heerlijk en uitgebreid gekookt en aan drankjes komen we ook niks tekort.

De twee politiemannen houden zich uiteraard wel aan de regels en dus ook aan de avondklok die om negen uur ingaat. Om tien voor negen staan we weer op de steiger en zeggen we gedag tegen onze nieuwe vrienden. Een verjaardag om nooit meer te vergeten.

We varen nog even terug naar ons geliefde Moorea om een weekje te genieten van de mooie wandelingen en de prachtige natuur. Daarna gaat het anker uit de dikke klei op de bodem van Cook's Bay en zetten we koers om de rest van de Society eilanden te bezoeken. Eerste stop...Huahine!