Loading

Bora Bora (2) 30 april t/m 26 mei 2021

Afscheid nemen van Frans Polynesië

Image

Bora Bora (2) 30 april t/m 26 mei 2021

Het duurt nog bijna een maand voordat het moment gekomen is dat we naar Fiji kunnen vertrekken. We wandelen en fietsen veel en bereiden de boot voor op de oversteek.

Bij Matira beach vieren we nog een stranddag met een aantal zeilers en zwemmen met de stingrays.

In juni vorig jaar kwamen we aan op de Markiezen en nu, bijna een jaar later, verlaten we het bijzondere Frans-Polynesië met haar prachtige natuur en bijzondere mensen en cultuur.

We zouden in oktober 2020 al naar Nieuw-Zeeland vertrekken. Tenminste, dat was de originele planning. Corona veranderde alles en voor ons gingen één voor één steeds meer deuren dicht. We zijn blij dat we nu ruim een half jaar later toch verder kunnen. De mogelijkheden zijn nog steeds zeer beperkt maar Fiji heeft het zogeheten “Blue Lanes” procedure ingevoerd en is daarmee een van de weinige landen in de Zuid-Pacific dat op dit moment zeilers verwelkomt.

Hopelijk gaat in November ook de volgende deur naar Nieuw-Zeeland open en komen langzaam weer terug op de originele route die we voor corona voor ogen hadden.

We gaan samen met de bemanningsleden van zeiljacht Aqua Brava en Peregrine naar de dokter voor de vereiste PCR test en gaan langs bij de Gendarmerie om uit te klaren. Na nog een afscheidsfeestje met Rudy van de Sea Ya en een gezellig etentje aan boord van Askari sluiten we dit hoofdstuk af en slaan de bladzijde om.

Een nieuw avontuur ligt achter de horizon.

Een hele bende zeilers in de wachtkamer van de dokter. Iedereen moet een pcr-test ondergaan om toestemming te krijgen tot Fiji.

 

Rudy blijft voorlopig in Polynesië. Een laatste sundowner kan natuurlijk niet ontbreken. We komen elkaar wel weer tegen ergens in Nieuw-Zeeland, Australië of misschien zelfs in Indonesië?!

 

Etentje aan boord van Askari

 

 

De aantrekkingskracht van de oceaan

Net zoals de maan het tij beïnvloedt, lijkt de oceaan nu aan mij te trekken. Een volmaakte witte ronde bol staat hoog aan de hemel op het moment dat de beslissende email binnenkomt en bevestigd wat we eigenlijk al wisten. We hebben beiden geen corona en hebben een negatief testresultaat als bewijs. Een bewijs dat ons toegang verschaft tot Fiji dat 1700 mijl ten westen van ons ligt.