Loading

Bora Bora (1) 8 t/m 16 april 2021

Image

Bora Bora (1) 8 t/m 16 april 2021

Bora Bora spreekt voor velen vast tot de verbeelding. Deze paradijselijke vakantiebestemming is in menig reisfolder te vinden en op grote afstand zien we de typerende resorts met huisjes boven het water.

Bora bora heette oorspronkelijk Pora Pora wat letterlijk “eerstgeborene” betekent. Het eiland werd in 1722 ontdekt door niemand minder dan de Nederlandse Jacob Roggeveen maar pas in 1977 zette James Cook als eerste Europeaan voet aan wal.

 

Onder de zeilers staat Bora Bora niet zo goed bekend en wordt soms zelfs boring boring genoemd. Normaal gesproken wemelt het er van de toeristen en de bijbehorende charterboten, speedboten en jetski's op het water.

Wij hebben door covid echter een hele andere ervaring. Er zijn overal voldoende moorings beschikbaar en toeristen zijn er nauwelijks. Veel resorts zijn gesloten waardoor we het eiland op een hele andere manier kunnen zien.

 

We beklimmen de Ohue berg die zo'n 620 meter boven het water uit torent samen met Rob en Michelle (Ventana), John en Becca (Halcion) en Michael (Peregrine). Het is een behoorlijk pittige klim maar het weer is ons gelukkig goed gezind. Het kost ons zo'n drie uur om naar boven te klauteren en zo'n twee uur om weer terug te komen bij ons vertrekpunt.

Je moet je niet voorstellen dat het een netjes onderhouden wandelpad is zoals we in Europa gewend zijn. De route wordt plaatselijk gemarkeerd door een lintje aan een boom of een stapeltje stenen en op verschillende plaatsen moeten we letterlijk tegen een rotswand opklimmen soms met behulp van een touw van twijfelachtige kwaliteit. Het laatste stuk is erg pittig maar het uitzicht vanaf de top is fenomenaal.

De wandelclub aan de voet van de berg

 

En toen was het klimmen geblazen

Naarmate we hoger komen wordt ook het uitzicht steeds mooier

Het laatste pittige stuk naar de top

We hebben het gehaald! Groepsfoto op de top!

Het fantastische uitzicht vanaf de top van mount Ohue 

 

Je kunt bijna 360 graden rond kijken en de verschillende kleuren blauw in het water zijn fenomenaal

 

Ook Francky en Karen uit Tahiti zijn op Bora Bora en brengen met de hele club een erg gezellige avond door in Saint James bar.

Saint James bar. Ze hebben zelfs een aanlegsteiger voor de dinghy!

Een bont zeilersgezelschap geniet van een cocktail bij zonsondergang

Prachtige rode lucht tijdens zonsondergang bij Saint James bar

 

Het eiland Maupiti ligt een kleine 30 mijl verderop en willen we graag bezoeken. De pas is echter heel smal en er kan een hele sterke stroming staan. Door deze omstandigheden kun je er alleen met heel rustig weer en wanneer de deining niet hoger is dan 1,5 meter veilig naar binnen. Toevallig zijn er net een paar dagen met heel weinig wind voorspeld wat het voor ons het ideale moment maakt om verder te gaan.