Loading

Atuona, Hiva Oa 30 juli t/m 4 augustus 2020

Image

Atuona, Hiva Oa 30 juli t/m 4 augustus 2020

De ankerplek in Atuona binnen de golfbreker is niet groot maar we hebben het geluk dat er nog een plekje is waar we Incentive achter haar anker en met lijnen naar de kant vast kunnen leggen. Op Hiva Oa ligt de enige scheepswerf van de Markiezen en daardoor een prima plek om onderhoud te doen. We geven de motor een beurt en voeren een reparatie uit aan de waterpomp.

Incentive in Atuona

 

Reparatie van de waterpomp (impellerpomp)

 

Als je aan het klussen bent aan boord is het binnen no time een chaos omdat gereedschappen en onderdelen onder banken en vloerdelen uit gevist moeten worden.

Als de reparaties klaar zijn kan alles weer terug op zijn plek.

 

Mobiel internet is erg duur in Frans-Polynesië en Wifi netwerken zijn schaars. Op Hiva Oa gaan we naar Semafoor om te internetten. Een afdak met een picknickbank en een loket waar je het wifiwachtwoord en iets te drinken kunt kopen.

 

Vanuit de baai kun je naar het plaatsje Atuona wandelen of liften. Op de lokale begraafplaats zijn de beroemde graven van de Belgische zanger Jacques Brel en Franse kunstschilder Paul Gauguin te vinden. Beiden werden verliefd op dit Polynesische eiland en brachten de laatste jaren van hun leven hier door.

Graf Jacques Brel

 

Graf Paul Gauguin

 

Uitzicht over de baai vanaf de begraafplaats

 

Aangezien we op Nuku Hiva al een auto gehuurd hebben om het eiland rond te rijden besluiten we om dat op dit eiland niet te doen. Daarnaast is het bevoorradingsschip onderweg en we moeten plaats maken aan de kade. We besluiten na proviand in te hebben geslagen om nog even terug te gaan naar Tahuata alvorens verder te zeilen naar de Tuamotu archipel.